מסתבר שללא הסבר תמונותי לא מתקבלות בסיפוק....אז להלן הסבר ממצה על המשמש
עץ נשיר ממשפחת הורדיים, אליה משתייכים השקד, האגס, השזיף והאפרסק. מוצאו של המשמש בצפון מזרח סין, באזור גבולה עם רוסיה. הפרי הופץ במשך כ-3000 שנה דרך מרכז אסיה לחלקים אחרים ביבשת. הרומאים הביאוהו אל אירופה דרך אנטוליה בסביבות 70 לפנה"ס. מתיישבים אנגלים הביאו את הפרי עימם אל מושבות "העולם החדש" באמריקה, אולם רוב המשמשים באמריקה מקורם מזרעים שהובאו אל החוף המערבי של אמריקה הצפונית בידי מיסיונרים ספרדים. טורקיה מספקת כיום 85% מכמות המשמשים המיובשים בעולם, ובעיקר העיר הטורקית מלטיה (Malatya). בארצות הברית מתרכז רוב הגידול בקליפורניה, וגם באורגון וביוטה. בישראל מגדלים הן זנים מקומיים והן זנים אמריקנים של משמש. העץ עמיד יותר לטמפרטורות נמוכות מאשר האפרסק.
שמו הלטיני של המין מעיד על הבשלתו המהירה של הפרי ומכאן גם הביטוי הערבי "בוקרה פיל מישמיש" שתרגומו המילולי לעברית "מחר ב(עונת) המשמש" והוא מתייחס לתאריך בלתי אפשרי, מועד שלא יחול לעולם.
גליקוסיד ציאנוגן מצוי בריכוז גבוה בגלעין המשמש. הסם לאטריל, המשמש במקרים מסוימים גם לטיפול בסרטן, מופק מגלעין הפרי. במאה ה-17 שימש שמן המשמש כנגד אולקוס באנגליה. בפולקלור האנגלי נטען כי חלום על משמשים מסמן מזל טוב, והסינים לעומתם רואים את הפרי כסמל של פחדנות.
מטע משמש לפני פריחה